Rikalanmäki

Rikalanmäki / Rikalan Krouvi

Rikalantie 74, Halikko
Ravintolan puhelin: 044-2446590

rikalanmaki.fi
rikalankrouvi.fi

fb Rikalanmäki
ig rikalanmaki

fb Rikalan Krouvi
ig ravintolarikalankrouvi

Kurpitsaviikot lähenee ja Rikalanmäellä tapahtuu koko Kurpitsaviikojen ajan.

Kekrimarkkinat 14.-15.10. ja 21.-22-10. klo 12-18

Kurpitsaviikoilla molempina viikonloppuina 14.-15.10. ja 21.-22.10. järjestetään Rikalanmäen tunnelmallisella Krouvin vintillä Kekrimarkkinat, jossa lähituottajat ja käsityöläiset myyvät uniikkeja ja laadukkaita tuotteitaan. Myyjäiset avoinna klo 12-18. Tervetuloa nauttimaan Rikalanmäen tunnelmasta!

Ilmoittautumisia otetaan vastaan. Lähetä siis sähköpostia eija@rikalanmaki.fitai soita 040-8328275. Myyntipaikkoja on myös ulkona.

Kekribrunssi 14. ja 15.10 klo 12-15 (su 16)

Nauti sadonkorjuun antimista Ravintola Rikalan Krouvin kekribrunssilla lauantaina 14.10. tai sunnuntaina 15.10 klo 12-15 (su 12-16).

Rikalanmäen tunnelmallinen ja uniikki avotuliravintola keskiaikaisine vihvahteineen tekevät sinuun lähtemättömän vaikutuksen. Kurpitsapelloilta Krouviin on matkaa vain 500 metriä. Tule siis nauttimaan ainutlaatuisesta tunnelmasta sekä lähiseudun tuottajien antimista. Samalla voit käydä Krouvin vintin Kekrimarkkinoilla, jossa lähituottajat ja paikalliset käsityöläiset myyvät tuotteitaan.

Menu

Omenamehua Paulan puutarhasta M, G
Puolukkasmoothie V, G
Romainesalaattia, Caesarkastiketta L, G (sisältää anjovista)
Croisantteja, luomuleipää Paijan tilan jauhoista L
Hummusta, voita ja omena-tyrnimeladia L, G
Kurkkua, tomaattia ja pikkelöityä sipulia V, G
Perunasalaattia V, G
Marinoitua kolmen kaalin salaattia V, G  
Paahdettuja juureksia ja kurpitsaa, siemeniä V, G Rannikon puutarhalta Halikosta
Suppilovahveropiiras L

Härkäcarpaccio L, G
Katkarapu Skagen ja kananmunanpuolikkaat L, G
Tyrnigraavattua lohta M, G
Savustettua lohta M, G

Palvattua possua kokonaisena Perniön lihasta L, G
Voimapapu-juurespata Karviaisten tilalta Angelniemeltä Halikosta V, G
Juustoja Saloniemen ja Kolatun tiloilta ja tyrni-omena-kurpitsahilloa L, G
Kinuski-karpalo Britakakkua L, G
Kaura-omenapaistosta ja vaniljakastiketta L, Konvehteja, Kahvia ja teetä

Hinta

Aikuiset 39 €
Lapset alle 5v. ilmaiseksi
alakouluikäiset 15 €

Haamuillallinen Rikalanmäellä 13. ja 14.10. alkaen klo 17

Uskallatko tulla perjantaina 13.10. ja lauantaina 14.10. Ravintola Rikalan Krouviin klo 17 alkaen? Krouvin oma tarjoiluhenkilökunta on lähtenyt ansaitulle vapaalle ja Krouvin valtaavat kummitukset ja haamut. Sujuuko kaikki niin kuin ravintolassa yleensä? Tule ottamaan selvää:-)

Tarjolla on Kurpitsaviikkojen a la carte -tietenkin lukuisilla kurpitsahöysteisillä ruuilla painotettuna.

Rikalan Krouvi on kivenheiton päässä Kurpitsapelloilta. Tervetuloa nauttimaan!

Musiikillinen Sadonkorjuuilta 20.10. alkaen klo 17

Tule nauttimaan musiikista ja kurpitsahöysteisistä ruuista tunnelmalliseen avotuliravintola Rikalan Krouviin perjantaina 20.10. klo 17 alkaen. Unkarilainen Pengetős Trió soittelee kansanmusiikkia ruokailun tai muun nautiskelun lomassa. Soittelu jatkuu noin kolmen tunnin ajan. Rikalan Krouvin sijaitsee noin 500 metriä Kurpitsapuistosta.

Vapaa pääsy.

Muinaisen merenrannan asukkaat -kävelykierros Halikon Rikalanmäen muinaispolulla su 15.10. ja la 21.10. klo 15

Tule mukaan Salon oppaiden ja kulttuuripalveluiden yhteistyönä toteuttamalle kävelykierrokselle muinaispolulle!

Rikalanmäki kohoaa komeana harjanteena peltojen keskellä Halikossa lähellä Halikonjokea ja Halikon kirkkoa. Mäeltä on tehty löytöjä, jotka ajoittuvat paljon kauemmas menneisyyteen, mutta merkittävimmät vaiheet rautakauden loppuvaiheille. Laajalla muinaisjäännösalueella on mm. kaksi rautakautista kalmistoa. Rikalanmäki ja sen viereinen Linnamäki ovat osa valtakunnallisesti arvokasta Halikonjokilaakson maisema-aluetta. Opastuksella kuulet lisää mm. Rikalan alueen rautakautisesta asutuksesta ja elämästä, hautaamiseen liittyvästä kulttuurista ja alueen ruumiskalmistoista tehdyistä löydöistä.

Lähtö- ja päättymispaikka

Rikalantie 74, 24800 Halikko – Rikalan Krouvin piha-alueelta, tallirakennuksen
yläpäädystä, muinaispolun opastuskyltti nro 1 vierestä. Paluu samaan paikkaan.

Kielet

Opastus on suomeksi. Oppaana on Sari Scimone Salon oppaista.

Kesto

Retken kesto on noin 45-60 minuuttia.

Huomioitavaa

Polun pituus on n. 0,5 km ja maasto on paikoin jyrkkää. Opastus tapahtuu ulkona – säässä kuin säässä. Kierrokselle kannattaa varustautua säänmukaisella varustuksella ja tukevilla olosuhteisiin sopivilla jalkineilla. Oma sateenvarjo mukaan.

Saatavuus

Ryhmäkoko on rajattu 20 henkeen, joten muinaispolulle tulijoiden pitää ilmoittautua ennakkoon. Ryhmä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos retki peruuntuisi (force majeure), päivitetään tieto tähän tapahtumakalenteriin.

Hinta

Opastus on maksuton.

Ilmoittautuminen Visit Salon sivuilla

Lasten muinaispolku Rikalanmäellä la 21.10. ja su 22.10. klo 17.30

Tule mukaan Salon oppaiden ja kulttuuripalveluiden yhteistyönä toteuttamalle lasten muinaispolulle Rikalanmäelle!

Lasten muinaispolulla päästään tutustumaan tuhannen vuoden takaiseen elämään Salon seudulla. Kierroksella nähdään ja kuullaan esimerkiksi millaista oli rautakauden muoti, miten vaatteet valmistettiin sekä miten Rikalanmäellä asuttiin tuhat vuotta sitten. Opitaan myös mistä hankittiin aseita, koruja ja vaikkapa astioita. Opastettuja muinaispolkukierroksia järjestetään viikonlopun aikana kaksi, lauantaina ja sunnuntaina klo 17.30. Kierros sopii lapsille noin 5-vuotiaasta eteenpäin kierroksella lapset liikkuvat oman aikuisen valvonnassa. Opastus on maksuton, mutta ryhmäkoko on rajattu 20 henkeen, joten muinaispolulle tulijoiden pitää ilmoittautua ennakkoon. Kierros kestää noin 30 minuuttia.

Lähtö- ja paluupaikka

Rikalantie 74, 24800 Halikko – Rikalan Krouvin piha-alueelta, tallirakennuksen yläpäädystä, muinaispolun opastuskyltti nro 1 vierestä. Paluu samaan paikkaan.

Kielet

Opastus on suomeksi. Oppaana on Reetta Rouhiainen Salon oppaista.

Kesto

Retken kesto on noin 30 minuuttia.

Huomioitavaa

Polun pituus on n. 0,5 km ja maasto on paikoin jyrkkää. Huomioithan, että rattaiden kanssa polulla ei pääse kulkemaan, joten perheen pienimmät kannattaa ottaa mukaan kantovälineen kanssa.

Opastus tapahtuu ulkona – säässä kuin säässä. Kierrokselle kannattaa varustautua säänmukaisella varustuksella ja tukevilla olosuhteisiin sopivilla jalkineilla. Oma sateenvarjo mukaan.

Saatavuus

Ryhmäkoko on rajattu 20 henkeen, joten kierrokselle tulijoiden pitää ilmoittautua ennakkoon. Ryhmä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Vain osallistuvat lapset ilmoitetaan. Jos retki peruuntuisi (force majeure), päivitetään tieto tähän tapahtumakalenteriin.

Hinta

Opastus on maksuton.

Ilmoittautuminen Visit Salon sivuilla

Ravintola Rikalan Krouvi

Ravintola Rikalan Krouvi palvelee kurpitsaviikoilla lähes aina. ☺ Rikalanmäen tunnelmallinen ja uniikki avotuliravintola keskiaikaisine vihvahteineen tekevät sinuun lähtemättömän vaikutuksen. Kurpitsepelloilta Krouviin on matkaa vain 500 metriä. Tule siis nauttimaan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja kurpitsahöysteisistä ruuista sekä lounaalle että illalliselle. Myös lounas on pöytiintarjoiltuna.

Rikalan Krouvin on avoinna 10.10.-22.10. Arkisin 11-21, lauantaisin 12-21 ja sunnuntaisin 12-18.

Tervetuloa!